Close Up – Docu Banksy most

Close Up zendt wekelijks de mooiste documentaires over architectuur, film, schilderkunst, fotografie, design, beeldhouwkunst, en mode uit.

Echt wel de moeite waard om in de gaten te houden. Bijvoorbeeld de aflevring “Poster – Het begin van de moderne reclame”

In het Berlijn van de vroege 20e eeuw introduceerde een groepje artistieke ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger kozen voor strakke beelden, aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal vergezeld van een geestige boodschap. Op hun posters zien we mooie, jonge mensen en een product dat duidelijk en prominent in beeld is. Reclamemakers en grafisch ontwerpers laten zich ook vandaag nog inspireren door de vernieuwende stijl van Bernhard, Hohlwein en Klinger.

Deze keer wil ik even de aflevering over Banksy bespreken “Banksy most wanted”.

De maatschappijkritische muurschilderingen van straatkunstenaar Banksy verschijnen plotseling en op mysterieuze wijze van de ene op de andere dag op gebouwen in grote steden. Ze trekken massaal de aandacht en maken Banksy tot een van de grootste namen in de hedendaagse kunstwereld. Maar wie is die mysterieuze Banksy? Journalisten Aurelia Rouvier en Seamus Healy gaan op zoek en doen verrassende ontdekkingen.