Headspace – een gids voor een leeg hoofd

Mediteren is al lang niet meer iets voor kluizenaars in Nepalese bergdorpen. Mediteren is een techniek die je helpt om je gedachten los te laten om tot ontspanning te komen. Mediteren is te leren en vergt oefening en herhaling. Op Netflix is er sinds enige tijd een serie afleveringen van Headspace die je inzichten geven in hoe mediteren werkt. Elke aflevering wordt afgesloten met een korte meditatie oefening, waardoor je de theorie direct in praktijk kan brengen.

Nu is dit allemaal leuk en aardig, maar nu is deze interessante inhoud te gek in beeld gebracht. De animatie, stijlvorm en beeldtaal zijn goed verzonnen en erg fijn om naar te kijken. Het is knap hoe ze de abstracte inhoud zo concreet hebben weten om te zetten naar beeld. Dikke aanrader!

Headspace is op Netflix te zien

Naast een serie op Netflix is Headspace vooral een app die je helpt met mediteren. Headspace is opgericht door een britt, Andy, die op zijn 20e in de Nepalese Himalaya een boeddhistische monnik werd. Door zijn fijne, heldere manier van uitleggen, is Headspace een toegankelijke manier om de kunst van het mediteren te leren!

De animatiestudio achter de Headspace animaties, Nexusstudios ontwierp de karakters en alle animaties.

Showreel van Nexusstudios